HTML

Kintfőzde

"Van-e olyan, hogy valaki a street food Indiana Jonesa; vagyis hogy szívesen matat a könyvtárban, ugyanakkor maga húz partedlit, ha valahol felcsap egy még ismeretlen BBQ-sütő vagy egy gulyáságyú füstje? Ha van, megpályáznám az állást." (ÍzRájder)

Friss topikok

  • lapjakab: Nagyon jó a fish&chips-es párhuzam! mindigmavan.blogspot.com (2010.05.22. 12:28) Római aroma
  • blizma: Van pár dolog,amit átvehetnénk a buta és műveletlen ámerikaiaktól-pl.halálbüntetés,szólásszabadság... (2010.05.20. 15:11) Amerikában jöttek

Linkblog

Archívum

Amerikában jöttek

MrSzpoj 2010.05.19. 20:46

 

"Szagold meg, fogd meg, kóstold meg - és csinálj valamit!" - mondta volna állítólag a főzős csatorna szakácsa a képernyőről kilépve a koreai bevándorló családból származó Roy Choinak, aki a készülék előtt cheetost majszolva gondolkodott arról, hogy miből tudna megélni.

A Time magazin két kolumnát szentelt a Kogi's hálózat létrehozójának. A ma már elég jól boldugoló ázsiai-amerikai fickó egyike volt azon piníroknak, akik felismerték: az exkluzív éttermek és a gyorstáp között akkora piaci rés tátong, mint egy maxi pizza. Choi ma már több furgonból árul gyorsan elkészülő, de kizárólag valódi alapanyagokból készülő ételeket. Kínálatára jellemző több egzotikus konyha keresztezése.

A furgonok (gourmet food trucks) ma már Államok-szerte ismertek. A cégek a Twitteren és a Facebookon közlik, a következő napokban hol és mikor árusítanak - és a tömeg vevő a kezdeményezésre. A jelenséggel elég komoly orgánumok foglalkoznak: Wall Street Journal, CNET, Daily Pennsylvanian.

Ízelítő a járgányok kínálta vizuális élményből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérdés: mennyi időt kellene a magyar bürokrácia erdeiben tölteni, ha valaki egy ilyen vállalkozást szeretne indítani?

(ÍzRájder)

Címkék: kritika humor étel gasztro gastro street food

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kintfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr562016422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blizma 2010.05.20. 15:11:35

Van pár dolog,amit átvehetnénk a buta és műveletlen ámerikaiaktól-pl.halálbüntetés,szólásszabadság,olcsó benzin(azt hiszem,el is mondtam mindet)-ezek a rózsaszín autók nem tartoznak közéjük.
süti beállítások módosítása