Örömmel jelenthetem azt, amit az UFO-kutatók is hisznek: nem vagyunk egyedül. Persze, én most a derék vendorok és utcai ízvadászok felkutatásáról beszélek - a témának ugyanis elég tisztességes nemzetközi irodalma van, a bloggerek világában is. Angol nyelven publikáló kollégám nem túl szép, de tartalmas és izgalmas weboldalt üzemeltet itt: www.travelbyfood.com/
A szerző kényelmes életformát választott: utazik, eszik és ír; nekünk pedig nincs más dolgunk mint elolvasni, amiben leírja, hová utazott, és mit evett.
Ízelítő amonnan:
Száradni kitett falat Koppenhágában, háttérben a karakteres, mondhatni ikonikus helyi épületek. A Great Gourmet Dog nevet kapta ez a kompozíció. Egy kóstolást megérne az amerikai eredeti eme viking verziója.
Ez a felvétel ugyanonnan való, ha hiszünk a szerzőnek - márpedig miért ne hinnénk! Kérem tisztelettel, szerintem ez típuspélda arra, hogy milyen perverz módokon lehet variálni az egyébként nem túl szofisztikált hot-dogot. Emitt a baconba csavarás adná meg a pikantériát, valamit aa helyi jellegű kifli - a rátétek már ismertek máshonnan.
Ezt ellenpéldának szánom. A csodás Bajorföld Fussen nevű városából való, és - ha a kolbászt (bratwurst) tekintjük - minden bizonnyal helyi ízeket kell feltételeznünk benne, sőt - a magyar sültkolbászhoz hasonlóan - a gyorséttermi trendekkel történő szembe küszködést is elhihetjük neki. A tálalás éppen nem fantáziadús: a félbevágott zsemlyére sederített wurst a hot-dog stílusra hajaz, de szerzőnk szerint finom, megér 2,20 Eurót.
További kellemes böngészést, have a nice trip, bon appetit!
(ÍzRájder)