HTML

Kintfőzde

"Van-e olyan, hogy valaki a street food Indiana Jonesa; vagyis hogy szívesen matat a könyvtárban, ugyanakkor maga húz partedlit, ha valahol felcsap egy még ismeretlen BBQ-sütő vagy egy gulyáságyú füstje? Ha van, megpályáznám az állást." (ÍzRájder)

Friss topikok

  • lapjakab: Nagyon jó a fish&chips-es párhuzam! mindigmavan.blogspot.com (2010.05.22. 12:28) Római aroma
  • blizma: Van pár dolog,amit átvehetnénk a buta és műveletlen ámerikaiaktól-pl.halálbüntetés,szólásszabadság... (2010.05.20. 15:11) Amerikában jöttek

Linkblog

Archívum

A perverz dán hot-dog

MrSzpoj 2010.05.21. 09:54

Örömmel jelenthetem azt, amit az UFO-kutatók is hisznek: nem vagyunk egyedül. Persze, én most a derék vendorok és utcai ízvadászok felkutatásáról beszélek - a témának ugyanis elég tisztességes nemzetközi irodalma van, a bloggerek világában is. Angol nyelven publikáló kollégám nem túl szép, de tartalmas és izgalmas weboldalt üzemeltet itt: www.travelbyfood.com/

A szerző kényelmes életformát választott: utazik, eszik és ír; nekünk pedig nincs más dolgunk mint elolvasni, amiben leírja, hová utazott, és mit evett.

Ízelítő amonnan:

Száradni kitett falat Koppenhágában, háttérben a karakteres, mondhatni ikonikus helyi épületek. A Great Gourmet Dog nevet kapta ez a kompozíció. Egy kóstolást megérne az amerikai eredeti eme viking verziója.

 

 

 

Ez a felvétel ugyanonnan való, ha hiszünk a szerzőnek - márpedig miért ne hinnénk! Kérem tisztelettel, szerintem ez típuspélda arra, hogy milyen perverz módokon lehet variálni az egyébként nem túl szofisztikált hot-dogot. Emitt a baconba csavarás adná meg a pikantériát, valamit aa helyi jellegű kifli - a rátétek már ismertek máshonnan.

 

Ezt ellenpéldának szánom. A csodás Bajorföld Fussen nevű városából való, és - ha a kolbászt (bratwurst) tekintjük - minden bizonnyal helyi ízeket kell feltételeznünk benne, sőt - a magyar sültkolbászhoz hasonlóan - a gyorséttermi trendekkel történő szembe küszködést is elhihetjük neki. A tálalás éppen nem fantáziadús: a félbevágott zsemlyére sederített wurst a hot-dog stílusra hajaz, de szerzőnk szerint finom, megér 2,20 Eurót.

További kellemes böngészést, have a nice trip, bon appetit!

(ÍzRájder)

Címkék: humor evés gasztro gourmet gastro germany koppenhága street food

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kintfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr112020012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása